Home  / Liposuction

Liposuction

Wat is liposuctie? (vet verwijdering)

Het is de procedure om de vetcellen onder de huid te verwijderen met behulp van een vacuüm en om gewicht te verliezen terwijl u een esthetisch en verzorgt goed uit te zien.  Tegelijkertijd, als cellulitis bestaat, kan deze ongewenste verschijning ook worden gecorrigeerd met de cellulitis canules.

Body contouring – lichaamsvorming – lipo shaping, body shaping, liposculpture, liposuction, lipofilling enz. Die samen als lipoplastie kunnen worden genoemd. Hoewel er verschillende namen bestaan, verschillen deze procedures niet volledig van elkaar, maar zijn het gecombineerde bewerkingen die worden uitgevoerd om de lichaamscontouren te corrigeren.

zijn ze onderling verweven operaties gericht op het corrigeren van lichaamscontouren.

Is het vetophoping verschillend tussen man en vrouw?

In het been, de bil, het onderste deel van de buik en het taillegebied (peertype) bij vrouwen, en in de buik en het bovenste deel van de taille (appeltype) bij mannen. Vooral bij mannen kan vetophopingen rond de inwendige organen worden waargenomen, daarom is alleen het verwijderen van het vetweefsel onder de huid door liposuctie niet genoeg zonder dieetregulering en oefeningen bij mannen toe te voegen.

Wordt liposuctie alleen uitgevoerd bij patiënten met overgewicht?

In tegenstelling tot gezond verstand, worden de meeste van deze operaties uitgevoerd bij niet-overgewicht patiënten, omdat zelfs een kleine hoeveelheid vetdepositie zich manifesteert als een lelijk uitsteeksel.

Het belangrijkste doel van deze operaties is om het lichaam vorm te geven. De patiënt verliest vanzelf gewicht als het vetweefsel wordt verwijderd terwijl dit esthetische uiterlijk wordt bereikt. Met deze operaties kan de patiënt 1-2 maten kleiner worden gemaakt.

Welke soorten problemen worden behandeld met liposuctie?

Het belangrijkste doel is om de symmetrie en harmonie in het lichaam te herstellen en om een ​​esthetische uitstraling te geven…

  • platte en brede heupen kunnen smaller, meer rechtopstaand en uitgestrekt gemaakt worden.
  • benen en billen kunnen worden gecorrigeerd waardoor de benen langer weergegeven worden dan het in werkelijkheid is.
  • Met de interventies gericht op het gebied van de knie kan het boogachtige uiterlijk van de benen worden gecorrigeerd.
  • Overtollig vetweefsel in de buikstreek kan worden verwijderd om een ​​platte buik te verkrijgen.
  • Bij de vrouwen zonder een taille-opening, als de verhouding borst-taille-heup is gecorrumpeerd, gaat het lichaam recht naar beneden; bij deze personen kan een taille-groef worden gegenereerd en een mooi uiterlijk van de taille worden verkregen.
  • Op deze manier kan het lichaam de kleding dragen die het lichaam volledig omhult of de navel blootlegt, en de broek met een lage taille.
  • Overtollig vetweefsel dat over de beha aan de achterkant loopt, kan worden verwijderd en een mooie rug wordt verkregen.
  • Met de liposuctie op de kin en hals, kan de nek als jonger en langer worden weergegeven.
  • Overmatig vetweefsel in het kaakgebied kan worden verwijderd.
Zullen er depressies of golfachtige verschijnselen zijn in de huid na liposuctie?

Allereerst moet het huidtype van de patiënt, de medicijnen die zij gebruikt, haar chronische ziekten enz. Grondig worden bepaald en moet worden besloten of zij baat zou hebben bij liposuctie. Als wordt gedacht dat dit zal helpen en het resultaat goed zal zijn, wordt de liposuctie voorzichtig en zorgvuldig uitgevoerd. Als de patiënt ook na de operatie aan de suggesties van de chirurg voldoet, zullen dit soort ongewenste effecten niet optreden (als golving en depressies optreden na elke liposuctie operatie zou de techniek dan zo populair zijn over de hele wereld?. Operaties zoals liposuctie manifesteren alle kenmerken van de operatie en alle inspanning en werk werden gedaan tijdens de operatie zonder te maskeren.

Liposuctie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie ?

De operatie wordt uitgevoerd onder een soort anesthesie (verdovingsmiddel) genaamd sedo analgesie.

Als de patiënt geen algemene anesthesie wenst, wordt de operatie uitgevoerd zonder de patiënt te laten slapen.

Wanneer kunnen de dagelijkse bezigheden beginnen na liposuctie ?

Na de operatie 3-4 uur rust is voldoende . De volgende dag kan de patiënt basishandelingen uitvoeren, zoals wandelen.  Ze kan na 48 uur teruggaan naar haar sociale en zakelijke leven.

Wat is cellulitis?

Het vetweefsel onder de huid is verdeeld in kleine kamers zoals een honingraat door het bindweefsel dat septae wordt genoemd. De toename van dit vetweefsel zal het bindweefsel van het bindweefsel eromheen en de huid duwen. Wanneer de septae de huid naar binnen trekt waar ze zijn bevestigd en de andere delen van de huid aandrukken, wordt er een ruw uiterlijk in de huid gevormd, dat cellulitis wordt genoemd.

Kan cellulitis worden behandeld?

Het kan worden behandeld door het scheuren en breken van de stevige, membraan achtige structuren die als septae worden genoemd. Met de cellulitis canules die lijken op liposuctie canules maar verschillende tips hebben, kunnen deze septae worden verwijderd. Deze procedure wordt toegepast net als liposuctie, maar het veroorzaakt opvallende kneuzingen gedurende ongeveer een week na de operatie, wat anders is dan de liposuctie. Anders dan dit, is er een techniek die endodermologie wordt genoemd en die beoogt het gebruik van het vacuüm zonder operaties te behandelen.

TUMMY TUCK (BUIKCORRECTIE)

Door overmatige gewichtstoename en -verlies, bevallingen, zwangerschap of ouderdom ontstaat overmatig vetweefsel, verliest de huid haar elasticiteit en ontstaan er diepe huidplooien aan gedeelten van de buik.  Deze veranderingen kunt u duidelijk zien als; verslapte buikspieren, scheuren en barsten op de huid, diepe groeven, verslapping en vorm veranderingen door overmatig vetweefsel. Deze operaties zijn bedoeld om deze anatomische ongewenste veranderingen te verbeteren. Als er alleen abnormale vetophoping in het abdominale gebied (buik gedeelte)  aanwezig zijn, dan volstaat een liposuctie- operatie (liposuction).

Als er naast de vetophoping ook slappe en hangende huid aanwezig is na noodzakelijk gewicht verlies, dan is de beste oplossing het verwijderen van vetlaagjes middels dermolipectomy (verwijdering van de slap en hangende huid samen met vetweefsel en aanspannen van de huid na noodzakelijk lichaamsgewicht verlies). Operatie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. Als de functie van de buikspieren ook is verstoord naast de (fissuren) scheuren, ophanging van de buikspieren en er sprake is van overmatige vetophoping, dan is de beste oplossing abdominoplastiek (buikwandcorrectie) dit is abdominale lifting + liposuctie (liposuctie).

Als er geen problemen met de huid zijn behalve het losmaken van de buikspieren, is een endoscopische buikwandcorrectie voldoende.

De chirurg onderzoekt en adviseert de patiënt welke operatietype het passend is, rekening houdend met de problemen van het lichaam en wat de patiënt graag wil.

Volg ons op instagram

@sbl_travel_holland

WhatsApp chat