Home  / Facelift & Halslift (Rhytidectomie) Chirurgie

Facelift & Halslift (Rhytidectomie) Chirurgie

Door de jaren heen, of veranderingen in de huidstructuur worden veranderd. Verslappingen van de lagere wangen, verslapte spieren en weefsels, rimpels in het gezicht en lagen van de groeven. Facelift wordt uitgevoerd om deze verslappingen terug te brengen naar hun levendig stralende toestand.

Indien nodig, kunnen operaties zoals wenkbrauwlift, ooglidesthetiek en halslift tegelijkertijd worden uitgevoerd. Met deze operatie kan het gezicht een mooie harmonie  krijgen. Er zijn een paar soorten facelift-operaties. Hun huidincisies zijn hetzelfde, maar de anatomische plannen waaraan wordt gewerkt zijn anders. Wat er precies nodig is voor een correctie en welke techniek wordt gekozen, hangt af van de behoefte voor het gezicht en hals en wens van de persoon.

Tevens als halslift correctie vereist is kan ook tegelijkertijd zonder dat er een extra huid incisie uitgevoerd worden. Zo wordt ook de verzakte (sarkma), vetophopingen onder de kin en rimpels in de hals gecorrigeerd worden.

De problemen op het gezicht en hals van elke patiënt zijn anders, dus het is minstens zo belangrijk als de operatie zelf om de problemen correct te diagnosticeren. In sommige gevallen kunnen de verslappingen (sarkma) in het gezicht- en nekgebied worden verwijderd met alleen liposuctie. Soms zijn weefselinjecties (proteïne) voldoende om het gezicht er jonger en levendiger uit te laten zien. Met faceliftoperaties (gezichtsverjongingsoperaties) krijgt de persoon het uiterlijk van ongeveer 10 jaar jonger.

Is er een litteken in het gezicht na facelift

Huidincisies van de facelift operaties worden gemaakt in de hoofdhuid, achter het oor en op de verbindingslijn van de wang en het oor, waardoor de littekens niet zichtbaar zijn.

Ooglidcorrectie (Blepharoplasty surgery)

In de esthetiek van het bovenste ooglid is de incisie precies waar het bovenste ooglid zich vouwt. Correctie van het onderste ooglid kan een incisie worden gemaakt vanaf de binnenkant van het ooglid of vanuit de wimper grens (gele lijnen op de foto). In beide oogleden worden dan  de losse oogspieren gerepareerd en de overtollige huid en vetweefsel geknipt en verwijderd.

Na de operatie kan de patiënt de schoonheid van zijn of haar ogen onthullen door oogmake-up naar wens en makkelijk uit te voeren. Bij ooglid esthetische chirurgie, kan een aantrekkelijker uiterlijk worden verkregen door de vorm van de ogen te veranderen indien nodig is en als de patiënt wil.

Bij sommige mensen met een holle oog omtrek, zal het bestaand vetweefsel niet verwijd worden,  maar met speciaal vet injecties meer esthetisch uiterlijk geven. Als er een opening is tussen de neus-wang en de omtrek van het oog, kan dit probleem worden opgelost door middel van prothesen die voor dit doel worden geproduceerd.

Zullen enige litteken blijven in de ooglid esthetiek ?

We kunnen zeggen dat er bijna geen littekens achterblijven in de ooglid omdat de huid van het ooglid erg dun is. De hechtingen worden verwijderd op de derde dag en het litteken neemt af met 90% in een week, er blijft slechts een lichtroze vlek over. Over een tijdje verdwijnt deze verkleuring. Als de operatie wordt uitgevoerd via het binnenkant van het ooglid, zijn er geen littekens.

*Ooglidcorrectie moet worden uitgevoerd door esthetische en plastische chirurgie specialisten.*

Anders kunnen dit soort problemen veroorzaken als het niet wordt gedaan door esthetische en plastische chirurgie specialisten?
  • Ogen kunnen niet met gemak sluiten
  • De onderste oogleden naar beneden trekken
  • Droogte in de ogen
  • Ongewenste oogvorm veranderingen
  • En blindheid kan worden tot complicaties.
Wenkbrauwen esthetiek

deze lift technieken voor de wenkbrauwen zijn procedures die geen littekens nalaten en die gedurende 15 minuten onder lokale anesthesie worden gedaan. Het is in korte tijd gebeurd. Er is geen verlies van zintuig. Het is voorstander van de dunne lijnen op het oppervlak van de huid en zorgt er ook voor dat de ogen er extreem levendig en gezond uitzien.

Volg ons op instagram

@sbl_travel_holland

WhatsApp chat